13.8 C
Skopje
Tuesday, May 24, 2022

Kurti e quan të domosdoshëm Vettingun: Kemi nevojë për prokurorë të drejtë e gjykatës efikasë

Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti ka marrë pjesë sot në takimin e parë të grupit punues për hartimin dhe finalizimin e legjislacionit për procesin e Vettingut në sistemin e drejtësisë.

Kurti tha se njëra ndër shtyllat e shtetit funksional është sundimi i ligjit dhe drejtësia efikase.

Kryeministri theksoi se sistemi ynë i drejtësisë është i brishtë për shkak të mungesës së rezultateve.

“Sistemi ynë i drejtësisë është i brishtë në mungesë të rezultateve dhe llogaridhënës e me drejtësi selektive të pabarabartë. Mungesa e besimit të qytetarëve në sistemin gjyqësor e prokurorial, vazhdon ta karakterizoj sistemin e drejtësisë”, ka thënë Kurti.

Kurti ka shtuar se referomat janë të nevojshme, dhe se janë të vendosur që ta bëjnë një gjë të tillë.

“Diskutimet për nevojën e reformave në drejtësi janë prapa nesh, tashmë nuk kemi dilemë se a duhet të ndodhin a po jo. Na duhen gjyqtarë të drejtë e efikas, dhe prokurorë me integritet e energjik. Përgjigja ndaj defekteve e dështimeve të tilla për drejtësinë është Vettingu”, u shpreh Kurti.

Kryeministri shtoi se Vettingu do të sigurojë vlerësimin e mirëfilltë e profesional të integritet të gjyqtarëve e prokurorëve, si dhe do të verifikoj pasurinë e tyre.

Ai shtoi se krahas Vettingut qeveria ka filluar edhe iniciativa të tjera të reformës në drejtësi. 

Latest news
Related news
- Advertisement -spot_img