23.8 C
Skopje
Saturday, July 13, 2024

Ku janë marrëveshjet teknike me Maqedoninë e Veriut? Syriza e akuzon Micotakis për hipokrizi

Athinë, 21 gusht – Kryeministri grek Kyriakos Mitsotakis është hipokrit kur thekson rëndësinë e perspektivës evropiane në Ballkanin Perëndimor dhe refuzon të ratifikojë tre marrëveshjet teknike me shtetin fqinj dhe hesht me këmbëngulje se kjo perspektivë u shkri në 2018 dhe ekziston falë Marrëveshja e Prespës – reagon sot greku Syriza për takimin e liderëve nga rajoni që po mbahet në Athinë.

“Ju kujtojmë se zoti Mitsotakis është i vetmi kryeministër evropian që nga njëra anë i bën thirrje BE-së të vazhdojë integrimin e Maqedonisë së Veriut (dhe të gjitha vendeve të Ballkanit Perëndimor) në më pak se dhjetë vjet, ndërkohë që nga ana tjetër ai refuzon të ratifikojë tre marrëveshjet teknike me terrenin fqinj. “Ai është kryeministri që nga njëra anë nuk e ftoi kryeministrin e Shqipërisë për çështjen Belleri, por nga ana tjetër, disa muaj më parë, me të zhvilloi festa në fshatrat minoritare në Shqipëri, duke shkëmbyer komplimente parazgjedhore”, shkruan Syriza.

Nga atje ata akuzuan se qeveria greke ka mungesë strategjie në politikën e jashtme dhe veçanërisht mungesë strategjie koherente për Ballkanin në favor të interesave të Greqisë.

“Në takimin e sotëm jozyrtar në Athinë, autoritetet greke duhet të paraqesin iniciativa konkrete për perspektivën e anëtarësimit të Ballkanit Perëndimor në BE, në vend që takimi të jetë një mundësi për një tjetër marrëveshje”- tha Syriza.

Në darkën joformale të liderëve nga rajoni në Athinë, u njoftua prania e presidentit ukrainas Volodymyr Zelensky.

Marketing
Related news