30.8 C
Skopje
Wednesday, May 25, 2022

KSHZ miratoi rekomandime të veçanta për përshpejtimin e procesit të votimit në zgjedhjet lokale

Shkup, 29 tetor – Komisioni Shtetëror Zgjedhor (KSHZ) sot miratoi rekomandime dhe masa që këshillat zgjedhor ta përshpejtojnë procesin e votimit, duke marrë parasysh përvojat nga rrethi i parë i zgjedhjeve lokale. Anëtarët e KSHZ-së apelojnë deri te partitë politike dhe kandidatët që në vazhdimësi të respektojnë Kodin Zgjedhor dhe heshtjen zgjedhore.

Ata u bënë thirrje të gjithë qytetarëve që të dalin në qendrat e votimit, duke theksuar se votimi është i fshehtë, fletët e votimit janë të mbrojtura me teknologjitë më moderne dhe nuk ka mundësi të abuzohet në asnjë mënyrë.

Anëtari i KSHZ-së Boris Kondarko theksoi se në bazë të përvojave dhe analizave të tyre për punën e këshillave zgjedhorë në rrethin e parë të votimit, si dhe me qëllim të përshpejtimit të procedurës së votimit në rrethin e dytë të zgjedhjeve, KSHZ ka dorëzuar rekomandime për të gjitha organet zgjedhore për punën e Këshillave Zgjedhore të dielën.

“Një anëtar ose zëvendësues i KZ-së të paraqitet para vendvotimeve dhe nëse është e nevojshme edhe para qendrës së votimit t’i ndihmojë dhe drejtojë votuesit në vendvotimin e tyre, për vendosje më të lehtë dhe reduktim të listës së pritjes. KZ duhet vazhdimisht t’i lejojë votuesit në vendvotim menjëherë pasi votuesi i mëparshëm të identifikohet me pajisjen teknike, duke u kujdesur që në të njëjtën kohë të ketë vetëm një votues prapa secilës së drejtë votimi”, tha Kondarko.

Ai tha gjithashtu se nëse ka turma në disa vendvotime, anëtarët e këshillit zgjedhor të mos humbasin kohë duke shtypur raporte statistikore për pjesëmarrjen, por ta bëjnë këtë me telefon në Komisionin Komunal Zgjedhore.

Latest news
Related news
- Advertisement -spot_img