6.8 C
Skopje
Friday, February 3, 2023

Kovid-19 / Në 24 orët e fundit regjistrohen 528 raste, 327 të shëruar dhe gjashtë të vdekur

Shkup, 13 nëntor – Në 24 orët e fundit nga 4.323 teste të bëra janë regjistruar 528 raste të reja me Kovid-19. Në të njëjtën kohë, janë regjistruar edhe 327 pacientë të shëruar dhe shtatë të vdekur. Në mënyrë shtesë, janë raportuar edhe gjashtë persona të vdekur me diagnozë Kovid-19 me datë të vdekjes nga 27 tetori deri më 8 nëntor të vitit 2021, informon Ministria e Shëndetësisë.

Sipas të dhënave Institutit për Shëndet Publik nga 528 rastet e reja me Kovid-19, nga Shkupi janë  200, Manastiri 53, Prilepi 42, Kavadari 34, Velesi 24, Koçani 22, Shtipi 19, Kumanova 18, Ohri 13, Strumica dhe Gjevgjelia  nga 10, Kriva Pallanka dhe Probishtipi  nga 9, Kratova dhe Demir Hisari nga 7, Tetova, Resnja dhe Vallandova nga 6, Gostivari dhe Negotina nga 4, Kërçova, Sveti Nikolla, Berova dhe Dellçeva nga 3, Struga, Radovishi, Vinica, Bogdanci dhe Demir Kapia nga 2 dhe në Makedonska Kamenicë, Dojran dhe Pehçevë nga 1.

Nga numri i përgjithshëm të pacientëve të shëruar nga Shkupi janë  133, Manastiri 37, Kumanova 27, Kavadari 19, Tetova 18, Velesi 14, Shtipi dhe Ohri nga 10, Prilepi 8, Koçani, Strumica dhe Kriva Pallanka 7, Gjevgjelia, Vallandova dhe Kërçova nga 4, Pobishtipi, Demir Hisari, Sveti Nikolla dhe Radovishi nga 3, Negotina dhe Krusheva nga 2 dhe Kratova dhe Gostivari nga 1.

Nga shtatë të vdekurit gjatë 24 orëve të fundit, katër janë nga Shkupi (63, 66, 74 dhe 78), dy nga Sveti Nikolla (76 dhe 84) dhe një nga Kavadari (65). Të gjithë kanë vdekur në kushte spitalore.

Në mënyrë shtesë, sipas Regjistrit të personave të vdekur me diagnozë Kovid-19 nga Termini Im, janë raportuar edhe gjashtë persona të vdekur me datë të vdekjes nga 27.10.2021 deri 08.11.2021, prej të cilëve nga dy nga Shkupi dhe Tetova dhe nga një nga Kërçova dhe Radovishi. Këta të vdekur janë të moshës prej 59 deri 86 vjet. Tre prej tyre kanë vdekur në kushte shtëpiake, ndërsa të tjerët në spital.

Janë bërë 4.323  teste përmes  ISHP-301, QSHP Shkup-68, QSHP Manastir-106, QSHP Prilep-106,
QSHP Tetovë-38, QSHP Kumanovë-59,  Mjekësia Ligjore-1, Instituti i Mikrobiologjisë- 312, Zhan Mitrev (Filipi i Dytë) -98, Avicena-165, Biotek-255, Sistina-72, laboratori Laor-237, Sinlab-16, Remedika-14, Fertiliteti-51, Genea-6, Nikob Lab-366, VFV Medikal- 83, Eli Medikal-50, Rojal Medika-36, Spektra-MM-7, Rapid Lab – 8, ISHP dhe ISHP (test i shpejtë) – gjithsej 1.919. Deri më tani në vend janë  bërë gjithsej  1.426.274 testime për Kovid-19.

Numri i përgjithshëm i personave të diagnostikuar me KOVID-19 në vend që nga fillimi i epidemisë është 208.992, të shëruar 193.072, , të vdekur 7.320, dhe raste aktive 8.600.

Sipas analizave epidemiologjike për momentin, shpërndarja në qytet është si në vijim:

Shkup  91300, aktivë  3859

Kumanovë 12622, aktivë 367

Tetovë 11211, aktivë 211

Prilep  9851, aktivë 435

Manastir 8056, aktivë 650

Gostivar 8043, aktivë 49

Veles 7068, aktivë 368

Kavadar 6644, aktivë 377

Shtip  6415, aktivë 273

Ohër  6276, aktivë 228

Strumicë  5974, aktivë 113

Kërçovë  4183, aktivë 106

Strugë 3868, aktivë 53

Koçan 3797, aktivë 246

Gjevgjeli  2674, aktivë 145

Negotinë  2484, aktivë 89

Sveti Nikollë  2065, aktivë 79

Kriva Pallankë  1790, aktivë 171

Radovish  1671, aktivë 83

Resnjë 1650, aktivë 89

Dibër  1453, aktivë 3

Berovë  1314, aktivë 64

Dellçevë  1269, aktivë 114

Vinicë  1122, aktivë 47

Probishtip  1090, aktivë 67

Vallandovë  877, aktivë 22

Kratovë 716, aktivë 72

Bogdanc 611, aktivë 30

Krushevë 572, aktivë 25

Demor Hisar  554, aktivë  79

Makedonski Brod 483, aktivë 6

Demir Kapi 417, aktivë 8

Makedonska Kamenicë  386, aktivë 55

Pehçevë 331, aktivë 8

Dojran 155, aktivë 9. 

Latest news
Related news