9.8 C
Skopje
Friday, December 9, 2022

Kovaçevski: Nuk është koha për pikë dhe ankande politike, por për krijimin e politikave për të mirën e të gjithë qytetarëve

Shkup, 1 tetor – Ky dimër i vështirë dhe kriza ekonomike-energjetike do të kalohet vetëm nëse të gjithë jemi të orientuar ndaj gjetjes së zgjidhjeve të cilat do të sigurojnë energji, rrymë dhe ushqim për qytetarët dhe kjo nuk është koha për pikë dhe ankande politike. ftesa për duele dhe takime, por kohë për punë, për bashkim dhe për krijimin e politikave për të mirën e të gjithë qytetarëve, deklaroi për MIA-n kryeministri Dimitar Kovaçevski lidhur me kërkesat e liderit të VMRO-DPMNE-së për duel televiziv ose takim me të.

“Lidhur me ofertat të cilat VMRO-DPMNE-ja i përmendin këto ditë në media, duke e pasur parasysh urgjencën, besoj se tashmë i kanë dorëzuar tek EMV-ja siç kërkoi dhe theksoi drejtori i kompanisë, duke e pasur parasysh faktin se kjo është procedurë institucionale sipas së cilës shteti mund të veprojë”, shton Kovaçevski

Ai potencon se politikat ekonomike krijohen institucionalisht në Qeverinë e Këshillit Ekonomik, me pjesëmarrjen e të gjithë aktorëve, dhe vendimet merren në komisione dhe seanca qeveritare, jo në selitë e partisë dhe me ndihmën e strukturave partiake.

“Këshilli Ekonomik, në përbërje të zgjeruar, u krijua në kuadër të Qeverisë, për të marrë vendime gjithëpërfshirëse dhe të qëndrueshme në interes të qytetarëve në kohë krize, në konsultim të gjerë. Të gjithë aktorët, përfaqësues të opozitës, të odave ekonomike, kryetari i BNJVL-së, profesorë nga komuniteti akademik, gjithmonë kanë qenë të ftuar në këtë Këshill ekonomik, edhe gjatë krizës së koronës, me qëllimin e vetëm për të krijuar zgjidhjet më të mira për ekonominë. e ardhmja e vendit”, potencoi kryeministri Koveçevski.

Ai shton se në Këshillin e kaluar Ekonomik në përbërje të zgjeruar i është dërguar ftesë edhe VMRO-DPMNE-së, por në seancë nuk është paraqitur asnjë përfaqësues nga partia opozitare.

“Ftesa për ta mbetet e hapur për Këshillin e ardhshëm Ekonomik, i cili do të mbahet këtë të mërkurë në orën 12:00. Qeveria është e hapur dhe natyrisht se janë të mirëpritur t’i prezantojnë zgjidhjet që i kanë”, thekson kryeministri Kovaçevski për MIA-n.

Lideri i VMRO-DPMNE-së, Mickoski, sot përmes një postimi në profilin e tij në Fejsbuk, ka ftuar zëvendëskryeministrin përgjegjës për çështje ekonomike, Fatmir Bytyqi që nesër në ora 12 të vijë në takim në selinë e tij. partisë, në mënyrë që, siç thotë ai, t’i shpjegojë në detaje planin dhe konceptin e tij, që “do të thotë rimëkëmbje e ekonomisë dhe ndihmë për biznesin”.

Mickoski në postim thekson se ka kërkuar takim me kryeministrin Dimitar Kovaçevski për ta “prezantuar konceptin për lehtësimin e pasojave nga kriza energjetike dhe shpëtimin e  vendeve të punës” dhe i bëri thirrje  në debat në temën e energjisë/ekonomisë në një medium të cilin do ta zgjedhë vetë, por se kërkesat e tij janë refuzuar. 

Latest news
Related news
- Advertisement -spot_img