22.8 C
Skopje
Monday, May 23, 2022

Kjo dietë popullore për humbje peshe mund të ulë presionin e gjakut dhe të shërojë zorrët

Agjërimi me ndërprerje ka qenë i famshëm prej disa vitesh. Ndërsa shihet kryesisht si një mënyrë efektive dhe e thjeshtë për të humbur peshë, përfitimet e reja kanë filluar të shfaqen ndërsa shkencëtarët vazhdojnë të studiojnë efektet e agjërimit.

Rezulton se kjo praktikë mund të ndihmojë në shërimin e zorrëve. Dhe nëse keni presion të lartë të gjakut, zbulimet e fundit do t’ju bëjnë të kërceni nga gëzimi!

Agjërimi me ndërprerje është në thelb një ndryshim i qëllimshëm në modelet tona të ngrënies. Është me të vërtetë një term për të kaluar midis periudhave ku hani dhe nuk hani, ose agjëroni. Ndërsa ka shumë mënyra për ta bërë këtë, të gjitha ato përfshijnë të mos hani për periudha të rregulluara kohore.

Kjo tingëllon shqetësuese, por ju tashmë agjëroni gjatë orëve ndërmjet darkës dhe mëngjesit. Këto metoda thjesht e zgjasin atë pak, në varësi të planit tuaj, për t’iu përshtatur nevojave tuaja.

Një ekip hulumtues në Kolegjin e Mjekësisë Baylor të Teksasit përdori lidhjen midis baktereve të dëmshme të zorrëve dhe presionit të lartë të gjakut për të parë se si mund ta rregullonin atë. Nëpërmjet testimit të kafshëve, ekipi zbuloi se agjërimi redukton sasinë e mikrobiotës hipertensive , duke ulur kështu presionin e gjakut.

Është një rezultat që mund të ndihmojë seriozisht miliona persona që luftojnë me presionin e lartë të gjakut. Sipas autorit kryesor Dr. David Durgan, mund të sjellë edhe më shumë përfitime shëndetësore.

“Ky studim është i rëndësishëm për të kuptuar se agjërimi mund të ketë efektet e tij tek strehuesi përmes manipulimit të mikrobiotës”, tha Dr. Durgan. 

Latest news
Related news
- Advertisement -spot_img