0.8 C
Skopje
Friday, January 27, 2023

Kina dënon grushtin e shtetit në Guine

Në të Hënën, Kina kundërshtoi marrjen e pushtetit në grushtin e shtetit në Guine dhe bëri thirrjen për një lëshim të shpejtë të presidentit Alpha Conde.

Në kohët më të herët në të Dielën, “puçistët e ushtrisë” në Guine tha se ata kanë kapur Conde dhe shpërndau qeverinë, sipas raportimeve të medias.

Zëdhënësi i Ministrisë së Jashtme Kineze Wang Wenbin u shpreh në një konferencë shtypi në Pekin se pala kineze po ndjek nga afër situatën dhe ka vënë në dukje qëndrimet e Bashkimit të Afrikës(BA) dhe Komunitetit Ekonomik të Shteteve të Afrikës Perëndimore(KESHAP).

“Shpresojmë se të gjitha palët mund të qëndrojnë në qetësi dhe të marrë përmbajtjen, dhe për interesat thelbësore të vendit dhe popullit të tyre, duhet të zgjidhin këtë problem nëpër dialogut dhe konsultimit, dhe të përmbajë paqen dhe stabilitetin e këtij vendi,”tha ai.

BA dhe KESHAP dënuan përpjekjet e grushtit shteti dhe kërkuan lëshimin e Condes.

Latest news
Related news