23.8 C
Skopje
Saturday, July 13, 2024

Kim Kardashian arrin marrëveshje me ish-punëtorët që e paditën për paga të papaguara

Kim Kardashian ka arritur një marrëveshje ligjore me një grup prej shtatë punëtorësh shtëpie që po paditnin yllin televiziv për paga të papaguara dhe një numër shkeljesh të tjera të lidhura me punën.

Ylli i “Kardashians”, 43 vjeç, u godit nga një padi në maj 2021 nga një numër ish-punonjësish që kishin punuar në rezidencën e saj në Hidden Hills, Kaliforni dhe e akuzuan atë se ishte vonuar me pagat e tyre dhe i nënshtrohej atyre kushteve nën standarde të punës.

Grupi – i përbërë nga Andrew Ramirez, Andrew Ramirez Jr., Christopher Ramirez, Aron Cabrea, Rene Ernesto Flores, Jesse Fernandez dhe Robert Araiza – tha që Kardashian nuk pranoi të paguante jashtë orarit dhe t’u jepte atyre pauzë për ngrënie.

Kardashian dhe të pandehurit i kanë thënë gjykatës se kanë ‘arritur një marrëveshje në parim për të zgjidhur këtë veprim’ dhe ish-punonjësit e shtëpisë thanë se do të paraqisnin një pushim të veprimit brenda 60 ditëve, sipas RadarOnline.

Kushtet e marrëveshjes mbaheshin private, përditësimi vjen pasi ata ranë dakord të anulonin një gjykim të planifikuar në korrik për të punuar në një zgjidhje, shkruan DailyMail.

“Palët në këtë çështje kanë hyrë në diskutime zgjidhjeje dhe kanë rënë dakord të ndërmjetësojnë këtë çështje”, sipas një dosjeje gjyqësore të shqyrtuar nga media.

Sipas një pjese të dokumenteve ligjore të shqyrtuara nga “The Mirror US”, të dyja palët ‘kërkojnë me respekt që Gjykata të vazhdojë Konferencën e Statusit të planifikuar aktualisht për 14 nëntor 2023 deri më 15 janar 2024, ose data e parë e disponueshme e gjyqit pas kësaj’.

Kur padia u depozitua për herë të parë në Gjykatën e Lartë të Los Angelesit, Andrew Ramirez dhe gjashtë punonjës të tjerë pretenduan se ishin punësuar për të punuar në rezidencën e Kimit dhe iu premtuan punë me kohë të plotë me përfitime, por më pas u quajtën kontraktorë të pavarur dhe për këtë arsye nuk morën përfitime.

Ata thanë në dokumentet e gjykatës se nuk iu dhanë pushimet e duhura për vaktet, nuk u pajisën me fletëpagesa dhe se Kardashian nuk i rimbursoi shpenzimet e tyre.

Djali i Ramirez, Andrew Jr. tha se ai ishte lejuar të punonte për themeluesin e “SKIMS” kur ishte i mitur.

Sipas Radar, Kardashian ishte përpjekur që çështja të pushohej, por ishte e pasuksesshme në atë front.

Kim kishte mohuar përgjegjësinë për shkeljet e pretenduara në padi dhe tha se ajo kishte punësuar stafin përmes një kompanie të palës së tretë.

“Këta punëtorë janë punësuar dhe paguar përmes një shitësi të palës së tretë të punësuar nga Kim për të ofruar shërbime të vazhdueshme”, tha zëdhënësi i saj për “Vanity Fair” pasi padia u ngrit në maj të 2021.

Përfaqësuesi shtoi se “Kim nuk është palë në marrëveshjen e bërë midis shitësit dhe punëtorëve të tyre, prandaj ajo nuk është përgjegjëse për mënyrën se si shitësi menaxhon biznesin e tyre dhe marrëveshjet që ata kanë bërë drejtpërdrejt me stafin e tyre”.

“Kim nuk ka paguar kurrë një shitës për shërbimet e tyre dhe shpreson që çështja midis këtyre punëtorëve dhe shitësit që i punësoi ata mund të zgjidhet në mënyrë miqësore së shpejti”, tha tutje zëdhënësi.

Kujdestarët e shtëpisë u përfaqësuan nga avokati Frank Kim, i cili tha për DailyMail në 2021, “Firma ime aktualisht po heton shkelje të tjera të mundshme kundër këtyre të pandehurve, si dhe familjeve dhe bizneseve të tjera të fuqishme në emër të punëtorëve të përditshëm”.

Marketing
Related news