23.8 C
Skopje
Tuesday, May 24, 2022

Janë regjistruar 444 raste të reja të Kovid-19, 225 të shëruar dhe tetë të vdekur

Shkup, 27 tetor – Nga 3.210 testime të kryera, janë regjistruar 444 raste të reja me Kovid-19. Sipas të dhënave të Institutit të Shëndetit Publik, në 24 orët e kaluara janë shëruar 225 pacientë, ndërsa 8 persona kanë vdekur.

Rastet e reja janë regjistruar në Shkup – 187, Kumanovë – 37, Kriva Pallankë – 22, Shtip – 20, Veles dhe Kavadar – 19, Manastir – 17, Tetovë dhe Koçan – 16, Prilep – 15, Ohër, Strumicë dhe Gjevgjeli – nga nëntë, Negotino dhe Resnjë – nga shtatë, Berovë – pesë, Sveti Nikollë – katër, Kërçovë, Radovish dhe Probishtip – nga tre, Strugë, Dellçevë, Vallandovë, Kratovë, Bogdanci, Demir Hisar dhe Makedonska Kamenica – nga dy, Vinica, Pehçevë dhe Dojran – nga një.

Janë regjistruar 225 pacientë të shëruar, nga Shkupi – 158, Kumanova – 14, Manastiri – tetë, Velesi – shtatë, Gjevgjelia – gjashtë, Koçani, Strumica, Sveti Nikolla dhe Demir Hisari – nga katër, Shtipi dhe Probishti – nga tre, Kavadari, Radovishi dhe Kërçova – nga dy, Negotin, Kratovë, Vinicë dhe Makedonski Brod – nga një.

Kanë vdekur dy persona nga Shkupi në moshën 56 dhe 46 vjeçare dhe një person nga Kavadari në moshën 74 vjeçare, Kumanova (88 vjeç), Koçani (84 vjeç), Strumica (73 vjeç), Prilepi (71 vjeç) dhe Tetova ( 69 vjeç). Të gjithë personat e raportuar kanë vdekur në kushte spitalore.

Sipas Regjistrit të personave të vdekur me diagnozë KOVID-19 nga TerminiIm, janë raportuar shtatë persona të vdekur me datë vdekje nga 3 tetor 2021 deri më 24 tetor 2021. Janë regjistruar dy persona të vdekur nga Strumica dhe një i vdekur nga Shkupi, Shtipi, Koçani, Tetova dhe Radovishi të moshës 49 deri në 78 vjeç, prej të cilëve pesë kanë ndërruar jetë në spital dhe tre në shtëpi.

Janë kryer 3.201 testime përmes: ISHP-348, QSHP Shkup-68, QSHP Manastir-56, QSHP Prilep-42,
QSHP Tetovë-65, QSHP Kumanovë-81, Klinika për Sëmundje Infektive dhe Gjendje Febrile-0, Mjekësi Ligjore-0, Spitali Laborator Kozle-0, IK Pulmologji me Alergologji -0, SPQ 8 Shtatori-0 , Instituti i Mikrobiologjisë- 156, Zhan Mitrev (Filip i dytë) -72, Avicena-109, Biotek-142, Sistina-53, laboratori Laor-107, Sinlab-20, Remedika-17, Fertiliti-33, Genea-4, Nikob lab-314, VFV Medikal- 50, Eli Medika-34, Rojal Medika-20, Spectra-MM-4, Rapid Lab – 4, PHI dhe PHI (test i shpejtë) – gjithsej 1.411.

Deri më tani në vend janë kryer gjithsej 1.372.834 testime të Kovid-19.
Numri i përgjithshëm i personave të diagnostikuar me Kovid në vend që nga fillimi i epidemisë është 200.856, numri i të shëruarve është 187.374, numri i të vdekurve është 7.087, ndërsa numri i rasteve aktive është 6.395.
Sipas analizave epidemiologjike aktualisht, shpërndarja sipas qyteteve është si më poshtë:

Shpërndarja sipas qyteteve Të infektuar (gjithsej), Raste aktive (gjithsej)
Shkup 87908, Aktive 3203
Kumanovë 12195, Aktive 455
Tetovë 10980, Aktive 119
Prilep 9408, Aktive 257
Gostivar 7998, Aktive 25
Manastir 7378, Aktive 216
Veles 6739, Aktive 328
Kavadar 6195, Aktive 190
Ohër 6227, Aktive 211
Shtip 6101, Aktive 207
Strumicë 5901, Aktive 136
Kërçovë 4084, Aktive 70
Strugë 3838, Aktive 42
Koçani 3530, Aktive 176
Gjevgjeli 2543, Aktive 84
Negotinë 2371, Aktive 39
Sveti Nikollë 1997, Aktive 78
Kriva Pallankë 1616, Aktive 140
Radovish 1588, Aktive 45
Resnjë 1583, Aktive 43
Dibër 1453, Aktive 5
Berovë 1233, Aktive 21
Dellçevë 1153, Aktive 33
Vinicë 1084, Aktive 35
Probishtip 998, Aktive 54
Vallandovë 850, Aktive 23
Kratovë 639, Aktive 32
Bogdanci 584, Aktive 27
Krushevë 546, Aktive 15
Demir Hisar 481, Aktive 34
Makedonski Brod 477, Aktive 2
Demir Kapi 410, Aktiv 1
Makedonska Kamenicë 356, Aktive 40
Pehçevë 320, Aktive 4
Dojran 145, Aktive 3. 

Latest news
Related news
- Advertisement -spot_img