26.8 C
Skopje
Saturday, August 13, 2022

Hong Kongu do të forcojë karantinën Covid 19 për udhëtarët nga 16 vende

Hong Kongu vendosi të hënën të forcojë masat e karantinës shëndetësore për udhëtarët nga 16 vende për të shmangur përhapjen e variantit infektiv të koronavirusit Delta.

Duke filluar nga ora 12:00 e së premtes, udhëtarëve nga 15 vende, përfshirë Shtetet e Bashkuara, Francën dhe Spanjën, do t’u kërkohet të vaksinohen plotësisht dhe t’i nënshtrohen një karantine 21-ditore pas mbërritjes, shkruan “Xinhua”.

Australia do të zhvendoset nga rreziku i ulët në rrezikun mesatar, në mënyrë që vizitorët e pavaksinuar nga vendi të duhet të kalojnë në karantinë për 21 ditë dhe ata që janë plotësisht të vaksinuar të karantinohen për 14 ditë ose shtatë ditë me një test pozitiv të antitrupave.

Popullsia e vaksinuar në Hong Kong vazhdon të rritet. Rreth 3.73 milionë marrë të paktën një vaksinë, ndërsa rreth 2.91 milion janë plotësisht të vaksinuar.

Latest news
Related news
- Advertisement -spot_img