14.3 C
Skopje
Wednesday, May 25, 2022

Heshtja zgjedhore do të zgjasë deri në ora 19

Shkup, 31 tetor – Heshtja zgjedhore që filloi më 30 tetor në ora 00:00, zgjat deri në mbylljen e vendvotimeve sonte në ora 19:00.

Agjencia për shërbime mediatike audio dhe audiovizuele kumtoi se gjatë heshtjes mediat vazhdojnë të raportojnë për procesin zgjedhor, por ndërpriten të gjitha format e përfaqësimit mediatik zgjedhor të pjesëmarrësve në fushatën zgjedhore.

Sipas Kodit zgjedhor, shkelje e heshtjes zgjedhore konsiderohet transmetimi i çdo informacioni, fotografie, materiali audio dhe audiovizuel që lidhet ose në të cilin marrin pjesë pjesëmarrësit në zgjedhje, çdo formë e raportimit mediatik që është i hapur ose i fshehur në funksion të fushatës së dikujt dhe mund të ndikojnë në vendimin e votuesve, të dhëna që zbulojnë identitetin e subjekteve politike dhe/ose individëve të përfshirë në incidente ose parregullsi në ditën e zgjedhjeve, si dhe deklaratat e kandidatëve në procesin zgjedhor, përfaqësuesve të partive politike dhe bartësve të funksioneve në organet e pushtetit. 

Latest news
Related news
- Advertisement -spot_img