0.8 C
Skopje
Friday, January 27, 2023

Forum Maqedonia e Veriut-Gjermani “30 vjet pavarësia e Maqedonisë së Veriut – Roli i Kuvendit në demokraci”

Shkup, 24 shtator – Forum Maqedonia e Veriut-Gjermani me titull “30 vjet pavarësi të Maqedonisë së Veriut – Roli i Kuvendit në demokraci” do të mbahet sot në Shkup në organizim të Fondacionit Konrad Adenauer dhe Institutit për hulumtime shoqërore – MK91.

Mysafir dhe folës në forum, siç paralajmëroi Fondacioni Konrad Adenauer, do të jenë prof.dr. Norbert Lamert, kryetar i Fondacionit Konrad Adenauer dhe ish-kryetari i Bundestangut gjerman (me fjalim përmes lidhjes me video-konferencë) dhe Goran Misovski, nënkryetar i Kuvendit të Republikës së Maqedonisë së Veriut.

Në panel diskutimin në temë “30 vjet pavarësi – roli i Kuvendit në demokraci” përveç deputetëve nga Kuvendit, pjesëmarrje do të marrë edhe Marion Valsman, deputete në Parlamentin Evropian/nënkryetare e komitetit të përbashkët parlamentar të delegacionit të BE-së në Maqedoninë e Veriut.

Në kuadër të forumit të pestë Maqedonia e Veriut-Gjermani do të promovohet edhe analiza “30 vjet pavarësi”.

“Ngjarja do të organizohet në harmonizim me të gjitha protokollet për siguri për mbrojtje nga koronavirusi”, thuhet në kumtesë. 

Latest news
Related news