10.8 C
Skopje
Saturday, November 27, 2021

Ekspertët e marketingut po përpiqen që të fusin reklamat edhe në ëndrra – paralajmërojnë shkencëtarët

Studiuesit dhe ekspertët e gjumit kanë paralajmëruar për një taktikë të sapolindur marketingu: ‘injektimi’ i reklamave në ëndrrat tuaja.

Sipas medieve të huaja, studiuesit nga Harvardi, MIT dhe Universiteti i Montreal publikuan një ese në revistën Aeon mbi ‘ndikimin e ëndrrave’, duke paralajmëruar se, sipas një sondazhi të fundit, 77 për qind e ekspertëve të marketingut për përdorin reklamat ‘dreamtech’ në tre vjetët e ardhshme.

“Studime të shumta të marketingut po testojnë hapur mënyra të reja për të ndryshuar dhe nxitur sjelljen për të blerë përmes ‘ndikimit të gjumit dhe ëndrrave’”, shkroi ekipi.

“Përdorimi komercial dhe fitimprurës i inkubacionit të ëndrrave – prezantimi i stimujve para ose gjatë gjumit për të ndikuar në përmbajtjen e ëndrrave – po bëhet me shpejtësi realitet”.

Latest news
Related news
- Advertisement -spot_img