14.8 C
Skopje
Thursday, May 26, 2022

Ekipe mobile për vaksinim në shtatë qytete të Kosovës

Në shtatë qytete të Kosovës, ekipet mobile do të bëjnë të enjten dhe të premten vaksinimin e qytetarëve kundër koronavirusit.

Ministria e Shëndetësisë tha se ekipet mobile do të jenë të vendosura në sheshet kryesore të qyteteve: Prishtinë, Prizren, Pejë, Gjakovë, Mitrovicë, Ferizaj dhe Gjilan.

Vaksinimi, ndërkohë, do të vazhdojë edhe në të gjitha qendrat e vaksinimit, thuhet në njoftim.

Vaksinat që jepen në Kosovë janë: Pfizer/BioNTech dhe AstraZeneca – të dyja të miratuara nga Organizata Botërore e Shëndetësisë dhe Agjencia Evropiane e Barnave.

Në Kosovë, vaksinimi kundër koronavirusit ka nisur në fund të marsit.

Deri të enjten, mbi 717,000 qytetarë janë vaksinuar plotësisht.

Aktualisht, raste aktive me koronavirus në Kosovë janë mbi 400.

Latest news
Related news
- Advertisement -spot_img