23.8 C
Skopje
Saturday, July 13, 2024

Dita botëroren për ngritjen e ndërgjegjësimit për rritje tek fëmijët

Shkup, 20 shtator – Kovid -19 është i pranishëm për një periudhë të jetës. Rritja dhe pasojat e rritjes së dëmtuar janë për qëllim të jetës, është motoja me të cilën Shoqata e prindërve të fëmijëve me fëmundje endokrine – RRITJA e Republikës së Maqedonisë së Veriut bashkohet drejt shëmimit të Ditës botërore për ndërgjegjësimin për rritjen e fëmijëve. Me këtë rast, aktivitetet u njoftuan në mëngjes në Sheshin Maqedonia në Shkup, ku do të dërgohen mesazhe për rëndësinë e diagnostikimit dhe trajtimit në kohë të problemeve të rritjes.

Nga Shoqata RRITJE theksojnë se për shkak të situatës me pandeminë, për fat të keq, shumë gjendje kronike mbeten jashtë fokusit. “Është e vërtetë që ne duhet të merremi me prioritetet dhe problemet më të rëndësishme, por nuk duhet të lejojmë që gjithçka tjetër të harrohet. Prandaj motoja e festimit të këtij viti të 20 Shtatorit – Ditës Botërore të Rritjes. KOVID 19 është i pranishëm dhe do të jetë pjesë e jetës sonë me këtë intensitet për ca kohë.

Por do të kalojë. Një ditë, shpresojmë shumë shpejt, kjo golgotë do të marrë fund. Por fëmijët po rriten tani, dhe tani është koha për t’i ndihmuar ata, Do të jetë vonë. Rritja dhe pasojat e rritjes së dëmtuar janë për jetën, theksojnë nga Shoqata RRITJE.

Siç informojnë, këtë vit për herë të parë është siguruar buxhet nga ana e Fondit për sigurim shëndetësor prej mbi 58 milionë denarë dhe është siguruar terapi në mesatare për mjekimin e 150-160 fëmijë. Një hap i madh përpara, rezultat i angazhimeve tona si Shoqata dhe natyrisht mirëkuptimi përfundimtar nga ana e FSSHM dhe Klinikës për sëmundje të fëmijëve në Shkup, thonë nga Shoqata RRITJA. 

Marketing
Related news