25.8 C
Skopje
Tuesday, September 26, 2023

Dëshmitarja në gjykimin kundër Thaçit dhe të tjerëve po dëshmon pa masa mbrojtëse

Në Gjykatën Speciale në Hagë po vazhdon intervistimi i dëshmitares së shtatëmbëdhjetë i Zyrës së Prokurorit të Specializuar.

Ajo është Dragica Bozhaniq dhe po dëshmon pa masa mbrojtëse në seancë publike.

Trupi gjykues ka bërë të ditur se synojnë që dëshmia e saj të përfundojë sot.

Këtë dëshmi, Hashim Thaçi dhe Jakup Krasniqi po e përcjellin përmes video lidhjes nga qendra e paraburgimit, ndërsa Kadri Veseli dhe Rexhep Selimi janë të pranishëm në sallën e gjyqit.

Në këtë proces gjyqësor deri tani janë dëgjuar gjashtëmbëdhjetë dëshmitarë të ZPS-së, vetëm dy prej tyre pa masa mbrojtëse dhe në seanca të hapura për publikun.

Gjykimi ndaj Thaçit dhe të tjerëve ka nisur me 3 prill me deklaratat hyrëse ku të gjithë janë deklaruar të pafajshëm për akuzat për krime të pretenduara të luftës.

Ndërsa ndodhen në qendrën e paraburgimit në Hagë prej nëntorit të vitit 2020. /kp/

Marketing
Related news