-3.2 C
Skopje
Thursday, December 9, 2021

Deputetes austriake i ra të fikët gjatë fjalimit në parlamentin e Austrisë

Seanca e jashtëzakonshme e parlamentit austriak, kushtuar krizës së qeverisë të shkaktuar nga fillimi i hetimit kundër ish-kancelarit, Sebastian Kurz, ishte shumë e trazuar.

Anëtarja e Partisë Social Demokratike të Austrisë (SPO) të opozitës, Eva Maria Holzleitner, i ra të fikët gjatë fjalimit të saj. Kolegët nxituan menjëherë në ndihmë të saj, dhe siç u njoftua më vonë, deputeti u rrëzua pa pasoja.

Një situatë tjetër e trazuar në seancë ishte hedhja e aktakuzës në dysheme. Pas fjalimit të saj, drejtuesi i NEOS Beate, Mainl Reisinger, i dorëzoi kancelarit të ri, Alexander Schalenberg një dokument mbi akuzat kundër ish-kancelarit dhe udhëheqësit të Partisë Popullore të Austrisë (OVP), Sebastian Kurz.

Schalenberg e hodhi dokumentin në dysheme pas tij.

Opozita reagoi dhunshëm ndaj kësaj, dhe Schalenberg tha se ai nuk kishte ndërmend të tregonte mosrespektim ndaj gjyqësorit të pavarur, siç e interpretuan disa.

Latest news
Related news
- Advertisement -spot_img