10.8 C
Skopje
Sunday, February 25, 2024

CMG-ja, produkte video për idetë e kinezëve të lashtë mbi qeverisjen

Grupi Mediatik i Kinës ka publikuar një seri videosh për të prezantuar mençurinë e kinezëve të lashtë lidhur me qeverisjen e vendit. Videot, nëpëmjet rrëfimeve ku bazohen citimet klasike të presidentit Xi Jinping, zbulojnë lidhjen dhe ndikimin e këtyre ideve të lashta në drejtimin e Kinës moderne. Thesari mijëvjeçar i kulturës kineze shërben edhe si burim frymëzues i propozimeve të udhëheqësit kinez për modelin e qeverisjes globale para sfidave të përbashkëta të njerëzimit.

Nëntë shprehjet e cituara janë përkatësisht: “Shfrytëzim i matur i burimeve natyrore”; “Kush fiton popullin, fiton vendin; kush humb popullin, humb vendin”; “Fjala duhet mbajtur, premtimi duhet përmbushur”; “Nëse përtërihesh një ditë, mund të përtërihesh përditë”, “Përpjekjet që bëhen sipas kushteve natyrore, sigurojnë më lehtë rezultate të dukshme”; “Për një lundrim të shpejtë mbi ujërat e pafundme detare, duhet të shpalosen të gjitha velat”; “Nëse nuk mund ta mposhtim lakminë (në botën e brendshme), si mund ta vëmë nën kontroll botën e jashtme?”; “Gërmimi i pusit të thellë nis nga një gropë e cekët” dhe “Pa aspirata nuk mund të bëhet asgjë”.

Klikoni linket e poshtme për videot origjinale. Njihni mençurinë e lashtë kineze.

http://albanian.cri.cn/video/doc/3187/20210506/659494.html

http://albanian.cri.cn/video/doc/3187/20210512/662097.html

http://albanian.cri.cn/video/doc/3187/20210517/664063.html

Marketing
Related news