5.8 C
Skopje
Saturday, December 4, 2021

Bullgaria i dhuron Maqedonisë 50 mijë vaksina “Pfizer”

Shkup, 17 shtator – Bullgaria i ka dhuruar Maqedonisë së Veriut vaksina “Pfizer” kundër koronavirusit. Lajmi është bërë me dije nga ministri i Punëve të Jashtme, Bujar Osmani.

“Vaksinat janë distribuuar dhe janë gati për përdorim. Një gjest i rëndësishëm i miqësisë dhe solidaritetit”, tha Osmani.

Kuvendi i Bullgarisë më 8 shtator miratoi donacionin për mbi 50 mijë vaksina për Maqedoninë e Veriut.

Ministri i Shëndetësisë së Bullgarisë, Stojço Kacarov sqaroi se doancioni është dashur tv përfundojë në qershor, por për shkak problemeve me procedurat nuk ka qenë e mundur një gjë e tillë.

Latest news
Related news
- Advertisement -spot_img