29.8 C
Skopje
Tuesday, July 23, 2024

Britania e Madhe: Kosova dhe Serbia, të përmbahen nga veprimet që përshkallëzojnë tensionet

Përfaqësuesi i Mbretërisë së Bashkuar në KS të OKB-së, ka theksuar domosdoshmërinë e një angazhimi më intensiv dhe produktiv në bisedimet mes Kosovës dhe Serbisë.

Duke u shprehur rreth situatës aktuale, ai tha se është jetike që të dyja palët, Kosova dhe Serbia, të përmbahen nga veprimet që përshkallëzojnë tensionet dhe të respektojnë zotimet e tyre të mëparshme.

Në aspektin e sovranitetit, ai theksoi se Qeveria e Kosovës ka përgjegjësinë të ushtrojë autoritetin e saj në përputhje me parimet e demokracisë shumetnike, të cilat janë vendosur në qendër të Kushtetutës së saj.

Po ashtu kërkoi të bëhet plan që serbët t’i marrin ndihmat deri të gjendet zgjidhja.

“Për çështjet më të reja, përfshi atë të rregullimit të valutave nga Banka Qendrore e Kosovës, ka pasur një mungesë të dukshme në konsiderimin e ndikimit të tyre ndaj komunitetit serb. Prandaj, bëhet e nevojshme që autoritetet kosovare të zhvillojnë një plan të qëllimshëm që do të garantojë vazhdimin e marrjes së të ardhurave për serbët e Kosovës dhe funksionalitetin e shërbimeve esenciale, deri në arritjen e një marrëveshjeje gjithëpërfshirëse dhe afatgjatë.”

Për më tepër, përfaqësuesi britanik ka ripërsëritur kërkesën për llogaridhënie nga Serbia rreth ngjarjeve të fundit në Banjskë, ku u kërkua që ata përgjegjës për veprime të tilla të dalin para drejtësisë.

Marketing
Related news