15.8 C
Skopje
Thursday, February 29, 2024

Bill Gates për takimet me pedofilin e ndjerë Epstein: Kërkoj falje publike

Themeluesi i Microsoftit, Bill Gates iu përgjigj pyetjeve në lidhje me takimet e tij me financierin dhe të dënuarin për shfrytëzim seksual të të miturve, Jeffrey Epstein në një intervistë me PBS News Aur të martën.

“Kam ngrënë darkë me të. Kërkojë falje që e bëra këtë”, tha ai. I pyetur nga një gazetar nëse ishte një mësim që ai mund të mësonte nga mësimi, Gates u përgjigj se “Epo, ai ka vdekur, kështu që në përgjithësi duhet të jeni të kujdesshëm”.

Një hetim nga New York Times në vitin 2019 tregoi se Gates dhe Epstein u takuan disa herë midis 2011 dhe 2013. Epstein u deklarua fajtor për krime seksuale në Florida në vitin 2008, raporton businessinsider.

Gates fillimisht iu referua lidhjeve të tij me Epstein në Nëntor 2019. Në diskutimin në panel, Gates tha se ai bëri një gabim në vlerësimin e tij, duke menduar se ato diskutime do të shkonin në shëndetin global.

Ai shtoi se “Ato para nuk u shfaqën kurrë”. Gates tha se Epstein kishte lidhje me njerëz që do të jepnin para për qëllimet globale të shëndetit, duke shtuar se “as ndihma e afërt nuk po shkon në atë drejtim”.

Por Gates tha që ai vendosi të përfundojë takimet me Epstein. “Ato takime ishin një gabim. Ata nuk rezultuan në atë që ai pretendoi, dhe unë i ndërpreva”, tha Gates.

Ai shtoi se ato takime ishin shumë kohë më parë dhe se nuk ka asgjë të re për të thënë në lidhje me të. Epstein kreu vetëvrasje në gusht të vitit 2019, ndërsa priste gjykimin me akuzën e trafikimit të fëmijëve.

Pasi Gates dhe Melinda French Gates njoftuan shkurorëzimin në muajin maj të këtij viti, burimet thanë pas mediave se Melinda paralajmëroi burrin e saj për marrëdhënien me Epstein dhe se ata ishin të mërzitur pasi u takuan në New York në vitin 2013. 

Marketing
Related news