0.8 C
Skopje
Tuesday, November 29, 2022

Ata nuk shitën asnjë veturë, por kompania vlen 80 miliardë dollarë

Ky lajm dëshmon gjithashtu se sa e brishtë është bota e kapitalit.

Prodhuesi amerikan i veturave elektrike Rivian, i cili deri më tani ka treguar SUV dhe kamionçina, po përgatitet për hyrjen fillestare në tregun e kapitalit dhe pret të shesë aksione me vlerë 80 miliardë dollarë.

Rivian nuk ka prodhuar ose shitur asnjë veturë, dhe drejtuesit e fabrikës po testojnë kamionçina dhe SUV. Pas një sërë vonesash, prodhimi i R1T fillon në shtator.

Kujtojmë, Rivian tashmë ka mbledhur më shumë se dhjetë miliardë dollarë nga investitorë të tillë si Ford dhe Amazon.

Pas shitjes së aksioneve, supozohet se Rivian do të jetë më i vlefshëm se Honda dhe Ford, dhe ai nuk ka shitur ende asnjë veturë.

Latest news
Related news
- Advertisement -spot_img