13.8 C
Skopje
Sunday, February 25, 2024

Arbër Ademi: Kemi miratuar Ligj për “Branitellat” dhe familjet e tyre

Shkup, 9 shkurt – Deputetët e LSDM dhe VMRO-DPMNE bashkë kanë votuar “pro” nevojës së miratimit me procedurë të shpejtë të ndryshimeve të Ligjit, me çka kërkohet të avancohen të drejtat e “branitellave” maqedonas që në vitin 2001 luftuan kundër U:K-së. Para se të miratohet nevoja për këto ndryshime, deputeti i BDI-së, Arbër Ademi vlerësoi se nuk ka nevojë për diçka të tillë dhe rikujtoi se statusi i “branitellave” dhe familjarëve të tyre është zgjidhur me ligj në vitin 2002, që ka pësuar ndryshime ehde në vitin 2004 dhe 2009, shkruan Zhurnal.

Ademi kërkoi që para se të votohet nevoja për ndryshim të ligjit, ai të shqyrtohet në Komitetin për marrëdhënie ndëretnike. Ky reagim procedural i Ademit nuk u mos parasysh, sepse deputetët e VMRO-DPMNE-së dhe LSDM-së (mbi)votuan bashkërisht.

Pasoi reagimi tjetër i Ademit i cili tha se BDI ga të gatshe 10 mijë amendamente me të cilat do të bllokojë Ligjin.

Kujtojmë se deri sa statusi i “branitellave” është zgjidhur para 22 viteve, statusi i U:K-së ende nuk ka zgjidhje ligjore./Zhurnal

Marketing
Related news