19.8 C
Skopje
Saturday, July 13, 2024

Aplikacioni WhatsApp tani ofron më shumë privatësi për përdoruesit e tij falë një veçorie të re të kyçjes së ekranit

Funksioni i ri është aktualisht i disponueshëm për përdoruesit e WhatsApp Web, dhe detyra e tij është të bllokojë qasjen e paautorizuar në aplikacion pa futur kodin e llogarisë.

Funksioni i kyçjes së ekranit u njoftua fillimisht vitin e kaluar, por vetëm tani është duke u futur në përdorim, transmeton Telegrafi.

Kjo risi është fillimisht e disponueshme për pjesëmarrësit e programit Beta.

“Falë kësaj veçorie, është e mundur të mbrohet aplikacioni nga qasja e paautorizuar duke përdorur një fjalëkalim. Pas testimit të gjerë, funksioni tashmë është i disponueshëm për disa testues beta që përdorin versionin më të fundit të WhatsApp Web dhe që janë pjesë e programit zyrtar beta”, u tha nga WhatsApp, që është në pronësi të kompanisë Target.

Pasi të jetë i disponueshëm, funksioni do të aktivizohet duke zgjedhur opsionin “WhatsApp Settings” dhe skedën “Privacy”.

Ata që harrojnë aksidentalisht kodin duhet të dalin për ta rivendosur atë ose thjesht të skanojnë kodin QR duke përdorur aplikacionin e telefonit të mençur.

Funksioni i ri jo vetëm që përmirëson privatësinë dhe sigurinë, por gjithashtu bllokon njoftimet push kur aplikacioni është i kyçur.

Ky është një lajm i shkëlqyeshëm sepse njoftimet për mesazhet e marra janë shpesh të aksesueshme për këdo që ka një pamje të ekranit.

Marketing
Related news