6.8 C
Skopje
Friday, February 3, 2023

Alfa Romeo GTS është një rival imagjinar i BMW M2

Bota e veturave do të ishte një vend shumë më i mirë nëse prodhuesit si Mercedes, Audi dhe Alfa Romeo do t’i ofronin rivalë të drejtpërdrejtë BMW M2.

Nuk ka asgjë nga kjo, por kjo nuk e ka ndaluar projektuesin Guilherme Araui të lëshojë imagjinatën e tij dhe të tregojë se si ai e imagjinon rivalin e BMW M2, pra Alfa Romeon.

Araujo e quajti makinën GTS dhe zgjodhi një dizajn retro që e bën modelin e imagjinuar të duket ndryshe nga të gjitha modelet ekzistuese Alfa, por është ende e qartë se është një model me karakteristika të njohura të prodhuesit italian.

Projektuesi parashikoi një sërë dritash të thjeshtë të rrumbullakët me drita LED të rrumbullakëta. Ekziston edhe grila e famshme e radiatorit Alfa.

Linjat mahnitëse të veturës vazhdojnë mbi harqet e rrotave të përparme dhe kapakun i cili ka një hapje të madhe ventilimi me qëllim të aerodinamikës dhe ftohjes.

Profili GTS është po aq i bukur sa pjesa e përparme. Linja e shpatullave është e theksuar dhe shtrihet nga fenerët në dritat e pasme, dhe në vend të pasqyrave anësore ka kamera.

Araujo nuk mendoi për motorin, por nëse Alfa prodhonte një veturë të këtij modeli dhe instalonte një motor 2.9-litërsh V6 binjakë nga Giulia Quadrifoglio, GTS do të ishte një nga veturat më të mira sportive në treg. /Telegrafi/

Latest news
Related news