2.8 C
Skopje
Sunday, November 28, 2021

Akuzat nga Stefan Kirkov ndaj “Lajka” – të vërteta apo marketing parazgjedhor

Shkup, 24 shtator – Stefan Kirkov, në emër të partisë në të cilën është anëtar, VMRO-DPMNE, sot doli në një konferencë për shtyp me një sërë akuzash kundër Ndërmarrjes Publike për trajtimin e qenve të rrugës “Laika”.

Në konferencën për shtyp, Kirkov iu drejtua drejtoreshës së kompanisë, Tina Petrusevska, dhe anëtarëve të bordit të drejtorëve, të udhëhequr nga kryetari i bordit, Nikola Savovski, për të cilët ai thotë se kanë konflikt interesi të supozuar me “Laika”.

Presidenti i Bordit Drejtues të ndërmarrjes publike, Savovski, i mohoi akuzat duke i postuar ato në rrjetet sociale dhe i kërkoi Kirkovit që të publikonte prova ose të kërkonte falje për pretendimet.

“Unë i mohoj plotësisht të pavërtetat. Unë nuk kam kryer disa gjëra me ndonjë kontratë për punësimin e vetes, as nuk kam ofruar shërbime shtesë në NP ‘Lajka’, dhe nuk kam marrë asnjë fond nga NP ‘Lajka'”, thotë në njoftim Kryetari i Bordit Drejtues , Savovski.

Për shkak se reputacioni dhe integriteti im janë dëmtuar, shtoi Savovski, unë pres ndonjë dëshmi, përndryshe do të kërkoj falje publike.

Përveç Savovski, Kirkov përmend si shembull të konfliktit të interesit anëtarët e Bordit, profesorin në Fakultetin e Mjekësisë Veterinare, Vlatko Ilievski dhe pronarin e klubit të kuajve “Bravados”, Ljupka Avramovic, për konflikt të pretenduar të interesit.

Savovski, Ilievski dhe Avramoc janë profesionistë, secili në fushën e vet dhe punon çdo ditë për të përmirësuar gjendjen e kafshëve, veçanërisht qenve endacakë, duke i kapur ato dhe ndoshta strehimin e ardhshëm. Kontributet e Savovski, Ilievski dhe Avramovic si anëtarë të Bordit, por edhe si profesionistë, flasin për veprat që lanë pas, për të cilat as Kirkov dhe as ndonjë parti e tij nuk kanë dëgjuar deri më tani.

NP “Laika” është kompania e parë publike e këtij lloji në vend dhe më gjerë, e cila që nga fillimi i saj deri më sot ka regjistruar rezultate pozitive. Me zbatimin e programit të punës të NP “Laika” është mjeti i parë në zinxhir për të zgjidhur problemin e qenve endacakë dhe strehimin e tyre, i cili takohet me mbështetje të madhe nga qytetarët e Shkupit dhe zonës përreth.

“Laika” nuk është kompani e kryetarit Shilegov, as e drejtorit, Petrusevska, as e Savovski, Ilievski, Avramovic ose anëtarë të tjerë të Bordit Drejtues, por të të gjithë qytetarëve të Shkupit.

Latest news
Related news
- Advertisement -spot_img