23.8 C
Skopje
Friday, August 12, 2022

3 rregulla të arta për një zemër të shëndetshme

Një nga faktorët më të mëdhenj në uljen e rrezikut të sëmundjeve të zemrës është kalimi nga një mënyrë jetese e ulur në të qenit aktiv për sa më pak se një orë në javë. Sigurisht, sa më shumë aktivitet, aq më i madh është përfitimi, por vetëm të qenit aktiv për një orë në javë bën një ndryshim. Një plan për ruajtjen e një zemre të shëndetshme është zhvilluar nga profesionistë të shëndetit në Klinikën Mayo. ” I gjithë plani është përfshirë në librin “Mayo Clinic: A Healthy Heart for Life”, por një nga mesazhet kryesore të librit është se edhe hapat e vegjël mund të bëjnë ndryshimin. ndryshim i madh.

Disa nga këta hapa për të filluar janë në kapitullin “Hani 5, Lëvizni 10, Flini 8” të librit, i cili përshkruan fillimin e shpejtë të Planit të Shëndetit të Zemrës Dy herë në Javë të Klinikës Mayo. Këtu keni një përshkrim të shkurtër të Planit të Fillimit të Shpejtë të Klinikës Mayo për një Zemër të Shëndetshme:

Hani-Hani 5 racione fruta dhe perime në ditë për të rritur shëndetin e zemrës. Filloni me mëngjes dhe përfshini të paktën një racion fruta ose perime. Pastaj hani perime ose fruta midis vakteve kryesore. Bëni çdo përpjekje për të përfshirë frutat dhe perimet në dietën tuaj të përditshme.

Lëvizni-Përfshini të paktën 10 minuta aktivitet fizik me intensitet të moderuar për çfarëdo aktiviteti që bëni çdo ditë. Rekomandimet e autoriteteve mjekësore të specializuara tregojnë nevojën për të ushtruar 30 minuta ose më shumë çdo ditë, por përfundimi është se edhe dhjetë minuta bëjnë diferencën.

Për shembull, studimet kanë gjetur se vetëm 60 deri në 90 minuta aktivitet fizik në javë mund të zvogëlojë rrezikun e sëmundjeve të zemrës deri në 50%. Nuk duhet të jetë një ekzagjerim, mund të përdorni shkallët ose të bëni një shëtitje të shkurtër, vetëm të lëvizni.

Flini-Ky është një gjumë i mirë i natës për zemrën. Mund të jetë e vështirë të marrësh kohë për të bërë një gjumë të mirë, por është thelbësore. Nevoja e të gjithëve për gjumë është paksa e ndryshme, por 8 orë janë një numër i mirë për t’u synuar. Të gjitha këshillat në kapitullin “Hani 5, Lëvizni 10, Flini 8” të librit duhet të provohen për dy javë para se të kaloni në një plan më të strukturuar për shëndetin e zemrës. Por është në rregull të filloni shpejt për periudha më të gjata kohore dhe të provoni dieta të tjera dhe plane stërvitore.

Latest news
Related news
- Advertisement -spot_img